De moestuin

O3

Het aanleggen van een moestuin is een lang gekoesterde droom van het groene team ‘guerrilla-gardeners. Inmiddels oogsten we de eerste radijsjes en groeien de kiemen van de erwten en spinazie volop.

Het creëren van een moestuin sluit naadloos aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties, één van onze pijlers. Met de zoiets simpels als een moestuin aanleggen en bijhouden, dragen we bij aan maar liefst 7 van de SDG’s.

Een beetje gek misschien, een makkelijke moestuin aanleggen op het dak van de Blokhuispoort, maar niets is minder waar. Chris, laatste jaars student Marketing en Communicatie, is enthousiaster ooit over dit zogenoemde ‘bij-project’. De gieter is zijn domein en daarmee zorgt hij ervoor dat alle zaden en beginnende plantjes worden voorzien van water. Dat alle teamleden met het bijhouden van deze voedsel tuin direct inzicht krijgen in hoe voedsel wordt verbouwd en dat juist dát zorgt voor beter begrip van natuurlijke en groene processen, is iets waar ze allemaal blij van worden.

Zelf verbouwd voedsel moedigt aan om gezonder te eten. Maaike; “We hebben hier de mooiste gesprekken over wat het je oplevert wanneer je als mens op deze planeet wat meer nadenkt over waar je eten vandaan komt, wat ‘gezond’ eten is. Dat niet iedereen binnen ons team hier op aangaat vinden we niet gek. Wel willen we zoveel mogelijk studenten betrekken bij dit proces omdat we onze mensen bewust(er) willen maken van de keus die ze hebben. Kies ik voor lokaal geteelde groenten en fruit of ga ik voor de importeerde variant? Het feit dat ze zichzelf deze vraag stellen en weten waarmee ze een verschil kunnen maken, maakt dit project nu al tot een succes!”