Duurzaam winkelen | Dat doe je met Halle en Max!

O3

Halle en Max op pad met een duurzame visie en missie.

Wat zijn de milieuvriendelijke kleding winkels in Leeuwarden? Bij Laura’s zit je in ieder geval op de goede plek! Wij vinden het enorm belangrijk om fast fashion uit de trend te halen, dit veroorzaken namelijk veel vervuiling. Hieronder nog een paar WAAROMssss je wel tweedehands outfits scoort:

  • De meeste mensen realiseren het zich niet, maar voor de productie van kleding is heel veel water nodig. Voor het verbouwen van katoen, voor het verven en wassen van de stoffen, en voor het verwerken van de afvalstoffen worden duizenden liters water verbruikt. Er is 2.700 liter water nodig voor slechts 1! katoenen shirt. Het fabriceren van een nieuwe spijkerbroek verbruikt zelfs tussen de 7.000 en 10.000 liter water. Kiezen voor tweedehands bespaart dus al snel duizenden liter water.
  • Minder vraag naar nieuwe kleding bespaart energie. Garen en stoffen weven kost veel energie. De reeds bestaande kleding die je tweedehands kunt kopen, heeft geen nieuwe productie nodig en meestal ook weinig transport. Hierdoor is er veel minder energieverbruik bij tweedehands kleding.
  • Wat hebben dieren en planten te maken met mijn nieuwe spijkerbroek? Hierboven las je over de milieuvervuiling door kunstmest, verf en transport. Vervuiling zorgt voor schade aan natuur en de dieren die er leven. Door minder katoen te verbouwen, is er minder land nodig. Minder landbouwgrond betekent minder boskap en minder verlies van biotopen waar dieren en planten leven. Kiezen voor tweedehands kleding zorgt voor minder milieuschade en zorgt dus voor minder verlies aan biodiversiteit.
  • Kijk voor meer redenen op https://duurzamekeuzes.com/7-redenen-waarom-tweedehands-kleding-beter-is/

#sdgs #ondernemerschap #ondernemen #duurzaam #klimaat #tweedehands #vintage #leeuwarden #duurzamemode #zerowaste #bewustzijn