Klimaatrechtvaardigheid. Wat is dat eigenlijk?

O3

Klimaatverandering raakt ons allemaal. Weersextremen nemen toe maar hoe kunnen we ons daartegen beschermen? Heeft iedereen dezelfde – beschermings- kansen? Volgens ons is er aandacht nodig voor klimaatrechtvaardigheid om tot een eerlijke verdeling van schade en oplossingen van klimaatverandering te komen.

Woensdag, 1 november, organiseerde O3 Leeuwarden de door het team ontwikkelde Clima Quiz. Samen met de werkgroep Fairtrade Leeuwarden van de Gemeente Leeuwarden werd aandacht gevraagd voor de onderwerpen klimaatrechtvaardigheid, duurzaamheid en fairtrade. Met vragen zoals: ‘Wie zijn het meest kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering in Nederland?’ en ‘Waarom is klimaatrechtvaardigheid belangrijk voor volgende generaties?

Op NHL Stenden stonden collega’s als heuse quizmasters klaar om studenten en medewerkers uit te dagen hun kennis te testen over deze onderwerpen met een vrolijke en uitdagende quiz. De winnaars kregen een dansje van onze mensen verkleed als Fairtrade banaan en een verantwoorde eerlijke prijs!

Door: Willem Raap

#fairtrade #klimaatverandering #onderwijs #Firda #NHLStenden