Over ons

O3

Sinds 2007 zijn wij een organisatie die zelfstandig gerund wordt door een team van mbo, hbo en master studenten uit verschillende richtingen.

Vanuit cultureel bedrijvencentrum de Blokhuispoort in Leeuwarden organiseren, initiëren en verzorgen wij de uitvoering van projecten en evenementen. Allemaal vanuit de basis een bijdrage te willen leveren aan de brede vorming en professioneel ondernemend gedrag van studenten, realisatie van de Sustainable Development Goals en innovatieve impact in de stad.

NHLStenden en Firda zijn de scholen waar onze medewerkers (studenten) een studie volgen. De projecten en evenementen worden door de studenten – ongeacht verschillen in opleiding en school – van A tot Z georganiseerd, gecoördineerd en uitgevoerd. De projectleiders coachen de medewerkers die een stage lopen binnen ons bedrijf in vakinhoudelijke kennis en skills, gedrag, houding en het uitbreiden van hun netwerk.

Waarom doen we dat?

Omdat wij als O3 Leeuwarden geloven in de toekomst en de jonge mensen die hierin centraal staan.

Ons bedrijf inspireert jonge
mensen om te komen tot ontplooiing en
bewustzijnsontwikkeling van de ‘ik’ en
beginnende professional, de ‘ander’ en ‘de
wereld’ door hen te verbinden aan en het
laten initiëren van projecten, onderzoek
en evenementen in relatie tot de SDG’s, ondernemerschap en brede vorming.
O3 Leeuwarden levert zo in samenwerking met verschillende opdrachtgevers uit de regio een substantiële bijdrage aan de uitdagingen van de samenleving.

Hoe doen we dat?

Wij bieden een levensechte leeromgeving in de Blokhuispoort, die onze mensen inspireert tot optimale leerprestaties en werkervaringen op het terrein van sociale studies, marketing, communicatie- en vrijetijdsmanagement. De studenten runnen gezamenlijk de organisatie en dragen zorg voor alle projecten en events. We vinden het daarbij van belang een succesvol netwerk te organiseren van vertegenwoordigers uit het ondernemers-, overheids-, en onderwijsveld. Zo slagen onze mensen erin op professionele wijze opdrachten uit te voeren en kunnen opdrachtgevers in contact komen met de ‘werknemers van de toekomst’. De combinatie tussen beide zorgt voor interessante en verrassende uitkomsten, die te allen tijde begeleid worden door professionals uit het werkveld en het onderwijs.

[vc_row][vc_column][vc_masonry_grid class=”team-members” post_type=”team” max_items=”3″ style=”load-more” items_per_page=”3″ grid_id=”vc_gid:1539601731784-8488886c-0847-2″][/vc_column][/vc_row]

Binnen O3 Leeuwarden gaan we uit van de talenten en capaciteiten waarover zowel de mbo, hbo als master studenten beschikken. De bedrijfsvoering ligt dan ook grotendeels in hun handen in samenwerking met en milde aansturing van, 3 enthousiaste projectleiders. Een hbo student die meer dan een half jaar 5 dagen in de week stage loopt en onderzoek doet, heeft de rol van assistent projectleider en kan volop experimenteren in persoonlijk leiderschap.

KOERSplan 2020-2022

Met TROTS delen we met jou ons KOERSplan wat na intensieve dialoog en sparsessies met vele betrokkenen tot stand is gekomen. De vernieuwde missie en visie zijn met zorg geformuleerd, zo ook op welke manier we haar handen en voeten geven op de werkvloer. Onze waarden en hoe we deze voelbaar terug laten komen in ons bedrijf zijn te lezen maar vooral ook hoe we onze jonge mensen tot persoonlijke en professionele vorming laten komen en verbinden met de uitdagingen van de wereld.

Veel leesplezier!