AANDACHT VOOR FAST FASHION TIJDENS MODESHOW IN BOSK –

O3

Fastfashion? Kappen daarmee!

Om als leerbedrijf niet alleen toffe, betekenisvolle projecten te bedenken en uit te voeren, maar ook daarin het bereik te vergroten sturen we persberichten. Soms worden ze opgepikt door onze regionale kanalen waaronder het Friesch Dagblad, de Leeuwarder Courant en/of Omrop Fryslân.

Hierbij een een voorbeeld van een persbericht en daaronder de link naar het artikel wat na een gesprek tussen een studente en journalist tijdens de modeshow geplaatst is.

O3 Leeuwarden, een samenwerking van ROC Friese Poort, het Friesland College en NHLStenden, slaan samen met een 4 tal tweedehands winkels de handen ineen. Ze laten zien dat je als consument andere keuzes kunt maken waarmee je slow fashion stimuleert en de Fast Fashion kledingindustrie een halt toeroept.

Al meerdere dagen lang kleurt het hart van Leeuwarden groen. Vele studenten van de mbo, hbo en master opleidingen, betrokken als medewerker binnen dit unieke leerbedrijf zeggen het wandelende Bosk mooi te vinden en vermoeden dat er ergens een link ligt met hoe wij kijken naar de natuur en ermee omgaan. De opmerkingen ‘Huh, zoveel bomen in de stad?” tot “ wow, dit is tof, zo heeft het er hier vast zo uitgezien vroeger” gaven medewerkers van O3 Leeuwarden Mandy Herrema en Sigrid ter Voort inspiratie om de bewustwording uit te breiden met een slow fashion modeshow met tweedehands kleding middenin het wandelende Bosk.

Beide dames zijn bijna klaar met hun succesvolle stage bij het bedrijf waar onder andere de vertaalslag wordt gemaakt van de 17 grote Sustainable Development Goals naar praktische toepasbaarheid en bewustwording. Sigrid ter Voort, studente Social Work op NHLStenden; “Veel mensen van mijn leeftijd zijn vooral bezig met elke maand nieuwe kleding kopen en het liefst goedkoop. Als we een alternatief bieden wat in de buurt komt van deze wensen dan maken we met elkaar de wereld niet nóg meer kapot. Next step zou zijn om jonge mensen kennis te geven over lokale productie, kennis van de oorsprong van een kledingstuk en op welke manier het is geproduceerd, ook wel bekend als Slow Fashion.”

https://frieschdagblad.nl/regio/Tweedehands-kleding-is-goed-alternatief-voor-fast-fashion-27751903.html 

 #events #fashion #sustainablefashion #sdg #designthinking #bredevorming