ROUWLERCOASTER – Hoe gaan jongeren om met een verlies ervaring?

O3

Professionals en jongeren deelden 3 november 2021 persoonlijke ervaringen (en uit de praktijk) over rouw en verlies. Allemaal met als doel te komen tot innovatieve manieren en ideeën om deze thematiek een plek te geven binnen het onderwijs.

Wat een creativiteit! Wat een bereidheid om de ander eerst op een diepe laag te ontmoeten en daarna samen te komen tot innovatie op het gebied van emoties als verdriet, angst, missen en boosheid (letterlijk) een plek geven binnen de school. Er is goud gemaakt deze dag en dat willen we delen. Alle uitkomsten van deze ROUWlercoaster, georganiseerd en ontwikkelt door de toppers van O3 Leeuwarden, zullen voor de kerst worden aangeboden aan rouw en verliesbegeleider Monique van Thull en de vestigingsdirectie van ROC Friese Poort.

 

Bijzondere dank gaat uit naar;

* Monique voor deze unieke kans!

* Projectleider Esmee Haakma en team voor het concept en de uitvoering!

* Jan Tekstra die een waanzinnig lied voor ons schreef en zong.

* Drink & Eetlokaal Proefverlof voor het gratis beschikbaar stellen van hun prachtige restaurant.

* De professionals binnen het Student Service Centrum van #rocfriesepoort die hun rol als gespreksleiders meer dan waar maakten!

*Aan de toppers van de opleiding Film en Fotografie uit Drachten van #ROCFRIESEPOORT die prachtige foto’s maakten en de aftermovie.

 

#bredevorming #rouwverwerking #onderwijs #innovatie #medemenselijkheid #sdg3